15/07/2013

Aqueste matin dins mos cauls

Duèi, me soi levada matin per anar asagar l'òrt-lo-mai-polit-del-monde. Un còp l'òrt asagat, me soi assetada per l'agachar un moment (es un plaser d'agachar son òrt) en buguent mon tresen cafè. Tot d'un còp, ausiguère sonar lo telefòn e me levère vistament per montar a l'ostal. Al moment que passave davant la pòrta de la cava, vegère quicòm qu'èra defòra e que dintrava dins la cava. Pensère a un raton. Un còp tornada a l'òrt, me plantère davant la pòrta de la cava per veire s'aquò tornava sortir. Res. Al cap d'un moment, tornère agachar l'òrt. E de qué te vegère dins mos cauls ? Un lapinon pichon pichon (fa 12 cm). Sai pas plan cossí es arribat aquí... Enfin, ai benlèu una idèia. Ma conifla de vesin a de lapins dins de gàbias (son en plen solelh, los paures elses, lor a metut un afar negre davant la pòrta per empachar, ço pensa, las odors e, sai qu'a paur que los li panèsse – i a mai de 20 ans qu'ai pas manjat de lapin - cada gàbia es barrada amb un cadenat - totes son pas a Santa-Anna - e passa un temps fòl a cercar cada clau, remarquatz, d'aquel temps, fa d'ombra als lapins...). Benlèu que lo lapinon es tombat d'una gàbia al moment que los apasturava e que s'es vengut rescondre dins ma cava, al ras de l'òrt-lo-mai-polit-del-monde. O a tot comprés, lo lapinon embarrat. E pòt esperar que lo li tornèsse, l'autra conifla ! De mespolas !
En mai d'aquò Isaura a ja comprés que caliá pas far perir lo lapinon que benlèu es una lapineta. Aquò la destimborla pas gaire...

2 commentaires:

rapieta a dit…

Bonjorn,
La fotografia es mai-que-mai genta.

Per los vesins, son coma ilhs son.
Per saber se qu'es 'na lapina o un lapin, fau 'pulhar sus los budeus, e gaitar se lu biron suert ; es pas 'na connaria, goiat chas mos pairs aquò se fasia entau.

Jp la rapieta

Patricia a dit…

Tre que dintre a l'ostal, li cache sul ventre per veire !